Vragen & Antwoorden

Kan mijn hond ook 's winters getrimd worden of vat hij dan kou? 
In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven.
Om te voorkomen dat uw hond kou vat hoeft u er alleen maar voor te zorgen, dat de hond niet stil gaat staan of zitten. Bedenk echter, dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat.

Hoe vaak mag een hond gewassen worden?
In principe mag je een hond wassen zovaak als je wilt. Voorwaarde is dan wel dat je een goede hondenshampoo gebruikt die de natuurlijke vetlaag van de huid niet aantast. 

Doet plukken pijn?
Nee, mits de vacht "rijp" is. Het is een noodzakelijk iets bij honden met een plukvacht, dat de oude vacht, met wortel en al, handmatig verwijderd wordt. De vacht, die geplukt moet worden, is al half afgestorven en de nieuwe haren zitten al in het haarzakje. Wanneer uw hond op de juiste manier geplukt wordt, zal dit geen pijn doen. 

Hoe vaak moet een hond gekamd/geborsteld worden? 
Dit is uiteraard afhankelijk van type hond en de hoeveelheid vacht. Wanneer u éénmaal per week goed kamt/borstelt, is dat voldoende om de meeste vachten in een goede conditie te houden. Bij slecht weer kan die borstelbeurt wel meer tijd kosten. 

Moet mijn gladharige hond ook gekamd worden? 
Ja, ook deze vacht dient ontdaan te worden van afgestorven haar. Ook stimuleert u met kammen of borstelen de bloedsomloop en verspreidt u de natuurlijke vetlaag over vacht en huid, wat schilfervorming voorkomt en de algehele kwaliteit van de vacht en huid ten goede komt.

Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling? 
Nee, uw hond wordt niet verdoofd, althans niet bij Barbiro. De reden waarom uw hond als een blok in slaap valt als hij thuiskomt is, dat er intensief aan hem gewerkt is. Een paar uur heeft hij moeten staan/zitten enz. Hij was in ieder geval wakker, terwijl hij normaliter in die tijd thuis waarschijnlijk ligt te slapen. Uw hond is dus gewoon moe.

Hoe lang van te voren moet ik een afspraak maken?
Barbiro heeft een drukke agenda en daardoor een wachttijd. Houd er rekening mee dat, wanneer het warme weer eraan komt, de wachttijden gestaag oplopen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het maken van een afspraak. Om te voorkomen, dat u lang moet wachten, kunt u natuurlijk na een bezoek meteen een afspraak maken voor de volgende keer. 

Mag ik bij de behandeling blijven?
Het is voor uw hond en mij beter als u NIET bij de trimbeurt aanwezig bent. Honden focussen zich op de eigenaar en kunnen erg onrustig/actiever worden, waardoor ik mijn werk minder goed kan uitvoeren. Het is opvallend hoe een hond zich vaak compleet anders gedraagt als u niet aanwezig bent. In overleg kan in uitzonderlijke gevallen de eigenaar erbij blijven. Bij kleine behandelingen (bv: alleen nagels knippen, anaalklieren nakijken, teek verwijderen etc.) kunt u uiteraard wel blijven.

Staat mijn hond vast op tafel?
Uw hond staat standaard niet vast op tafel. Alleen als uw hond sterke neigingen heeft om eraf te springen wordt deze voor zijn eigen veiligheid vastgezet.

Gaat mijn hond in een bench?
Nee, Barbiro maakt geen gebruik van benches en/of droogcabines waar uw hond in opgesloten wordt. Honden, die klaar zijn en op hun eigenaar wachten, lopen los in de salon.

Zijn er meerdere honden tegelijk in de salon?
Bij Barbiro wordt er maar één klant tegelijk ingepland. Uw hond is dus de gehele behandeling alleen in de salon en hoeft (tenzij u zelf meerdere honden tegelijk brengt) niet op andere honden te wachten. Wel kan het voorkomen dat het wisselen van klanten elkaar overlapt. Dit is het enige moment dat er meerdere (vreemde) honden tegelijk in de salon zijn. 

Heeft u ook stageplekken?
Nee, bij Barbiro werken wij niet met stagières. 

 Op de producten en diensten van Barbiro zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van ABHB van toepassing.